Flygresan från helvetet

Publicerat: 5 januari, 2011 i Uncategorized

2000-talet måste vara århundradet då man har full tillåtelse att ändra sig gång på gång och i sista sekund – och förvänta sig att ingen blir arg. Kanske är detta en biverkning av e-mailens och mobiltelefonens intåg, kanske är det en statusgrej: Att vara upptagen och ha många bollar i luften är coolt och viktigt.

Tyvärr gäller detta även flygbolag. Mitt i natten, några timmar innan flygresan, fick jag ett sms från coola och viktiga SAS. ”Tjaba, ääh du, fan sorry men vi måste ändra avgångstiden. Hoppas det är lugnt att vi ändrar för tredje gången. Ses imorrn då två timmar senare, oki puss puss!” (Som ni förstår stod det inte så, men det kändes så. Och nej, det var inte okej.)

Väl på planet kallade jag på en flygvärdinna för att fråga om hon visste om man måste gå genom stora fet-tullen redan i Chicago där jag skulle byta flyg. Jag kände att en hjärtattack var på G när hon sa att, ja, det måste man.

Resten är historia. En ganska tråkig sådan. Fet-tullen tar minst en timme. Sedan har man väntetid på spårvagn till gaten, resa med nämnda spårvagn, incheckning där man blir slussad till fel kö två gånger, stora fet-scanningen där man måste ta av sig pjuck och skärp, en stor sal med meditationsmusik och slutligen stora rullband i ytterligare en enorm hall. Men det tog stopp redan vid incheckningen. Det var bara att hämta ut ett nytt boardingpass gällande en resa 12 timmar senare. Killen bakom disken tittade inte ens på mig. Man är helt utlämnad, ingen bryr sig, de skiter i om du måste sova på en toalett med skötbord intill som luktar vidrigt jävla barnbajs.

SAS brydde sig inte heller. Eftersom jag fick en standby-biljett och hade chans att komma på ett plan fyra timmar senare kunde de inte ge mig någon voucher. Men för att få veta om man kommer med det planet måste man gå genom scanningen och då kan man inte gå tillbaka. Snyggt sätt att komma undan på!

Hur som helst slutade det lyckligt. När jag i sista sekund hörde mitt namn ropas upp för standby-platsen höll jag på att börja grina av glädje. Jag slapp sova på bajstoan.

Jag lärde mig någonting viktigt denna dag som jag vill dela med mig till er av: Byt aldrig flyg i USA, byt alltid i Europa! Skit i om biljetten kostar mer för blir det första planet försenat är risken stor att du inte hinner med bytet. Och då blir du slängd åt lejonen.

Ni som läst denna blogg förut vet att detta bara är början på chockerna jag kommer att få uppleva. Jag kommer bli rullad i tjära och fjädrar och utsättas för hårda prövningar under denna resa, det vet jag. Så mycket roligare blogg då, tänker ni.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s