En oslipad diamant

Publicerat: 23 februari, 2010 i Uncategorized

Erics pappa var ett riktigt original så jag tänkte dedikera en hel post till honom. Han var en man från södern och pratade som en sådan där gammal redneck som man ser (och garvar åt) på tv.
Till skillnad från Eric hade han varit en mycket hårt arbetande man i hela sitt liv. Han hade jobbat på ett av världens största stålverk där hårda bud gällde. Flera gånger hade han sett kollegor förlora kroppsdelar och ramla ner i syrabad. Själv var han hörselskadad och saltöverkänslig.

– Men ingen kunde kasta salt som jag! Jag säger dig, ingen!
Ett tag jobbade han 106 timmar per vecka och för att få två veckors semester var man tvungen att samla ihop dagar i fem års tid. Han hade nu en pension på 2400 dollar i månaden som försörjde både frun och sonen. Att USA var ett crap-land var först och främst Reagans fel, ansåg han. Hans favoritsätt att påbörja en mening var: ”…before Ronald Reagan”. Denna usling till president hade infört skatt på ränta och andra idiotiska regler.

– Sluta snacka om den där gamla skiten! Hon är svensk, okej? Hon vet väl inte vem Ronald Reagan är heller! grymtade mamman föraktfullt.

Men han fortsatte att mala. The government hade tagit folks pengar och bankerna hade satt hela världen på pottkanten. Jag vet inte hur länge jag tvingades lyssna på detta snack om politik. Varje gång man gick in i köket för att hämta sig en kopp te eller något hoppade han fram och började prata. Jag är visserligen inte helt ointresserad men jag vågar bara inte sätta igång en diskussion av rädsla för att stöta mig med någon. Husfriden, som vi brukar kalla det i min familj, får gå före.

Men de pengar man inte tjänar, dem hittar man på gatan och precis som Eric hade pappan ett speciellt sinne för att hitta värdefulla saker som folk tappat. Han tog plötsligt fram ett helt smyckeskrin med ringar och halsband han hittat och köpt oförskämt billigt. Han påstod till exempel att han hittat en diamantring ute på vägen och att han köpt en ring med en ovanlig, röd sten för en spottstyver.

– Det här kan vara en röd diamant, serru! Då är den värd 100.000 dollar!

Mmm, eller hur.

Karln påstod även att han lyckats deala till sig en smådefekt Seikoklocka för endast tio dollar. Jag vågade inte fråga om han funderat på om den kunde vara fejk.

En dag var han utan förvarning bara borta. Han hade stuckit på deer hunt och tagit den elaka lilla hunden med sig. Staten hade försökt ta teamets jaktmarker också men då tog han bara och köpte dat shit. Oh yes, det gjorde han.

Annonser
kommentarer
  1. fiendishrabbit skriver:

    Fan. Existerar dessa personer utanför parodier och fox-news reportage?

    • nintendotjejen skriver:

      Uppenbarligen. Jag garvar, men jag beundrar honom. En riktigt seg krutgubbe. Dock skrämde han skiten ur sin son med att jobba hela tiden i hela sitt liv så nu vill Eric inte jobba alls bara för det. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s