Bo hos fienden

Publicerat: 28 januari, 2010 i Uncategorized

”Glöm aldrig Eric Blayne, glöm aldrig att han är det största arslet som någonsin spytt ur sig skit om Play Check,” stod det på en stor minneslapp i min hjärna. Därför blev jag inte särskilt glad när Aidan ville hälsa på honom i slutet av roadtripen för tre år sedan.

– Eric är en otroligt snäll och sympatisk människa, jag lovar! försäkrade han. Han är ett av de största namnen i hela den här scenen och har hållit på med samma sak som du i evigheter. Han skriver bara sådan där skit på nätet, det är inget att bry sig om.

Det blev aldrig av att vi hälsade på honom, men senare det året uppmuntrade Aidan mig att kontakta honom och fråga om han ville spela trummor bakom oss på PowerCon. Jag är helt galen som faktiskt också gjorde så. Eric gav då återigen ett minst lika stört intryck. Fast nu började jag plötsligt gilla karln! Han var bara för mycket för att orka bli arg på, så otroligt överdriven. Sedan var han ju i alla fall ärlig och brydde sig inte ett skit om vad jag eller någon annan tyckte. Det var också ganska uppenbart att han var avundsjuk på mig och mitt band och sådant är alltid lite roligt.

Senare det året på PowerCon bytte vi skivor med varandra. Han gav ett mycket trött och tillbakadraget intryck. Min gode vän, Link, tyckte att jag skulle försöka få Eric att bli trummis på heltid i bandet men en sönderslagen glasdörr, hans föräldrar och till och med GG Allin kom emellan (allt detta finns återberättat i bloggen). Så han fick kicken. Men lika glad för det var han och vi fortsatte att ha sporadisk kontakt via nätet. Tur var väl det för annars hade jag aldrig kunnat åka till PowerCon i år. Conventionen ägde rum precis vid årsskiftet och det är inte så många som kan ha gäster boende hos sig då. Den enda som kunde var Eric, som förresten bor i Baltimore.

Det är alltid lite läskigt att bo hos någon man egentligen inte alls känner och som dessutom gjort ett så genomruttet första intryck. Men mina resor är alltid sjukt random, annars skulle de inte kunna bli av över huvud taget.

”Kommer du känna igen mig, tror du? Hur känner jag igen dig?” var det sista jag skrev till honom innan jag åkte. ”Såklart jag känner igen dig! Jag tar på mig mina berömda crazy pants så att du ser vem jag är.”

Jag hade ingen aning om vad jag kunde förvänta mig, men den 29:e december bar det av.

Annonser
kommentarer
 1. Herr och/eller Fru S skriver:

  Du verkar ha det jäkligt roligt på dina resor./Herr S

 2. fiendishrabbit skriver:

  Tja. Med tanke på alternativen (haschmorsan, sunk-vasken, skabb-katten, poutine-maten och lägenheten som är överlastad med skit) så kan det inte ju bli mycket värre om den man bor hos råkar vara en udda filur. Vem var det nu som var ihop med GG allins f.d. flickvän?Det är liksom Red Alert från början i alla fall. Mentalt förberedd för sunkmotsvarigheten till ett fullskaligt atomkrig.

  • nintendotjejen skriver:

   Det här är ju egentligen hemligt eftersom hon är gift och var otrogen men det skiter jag i. 🙂 Det var alltså Eric som var GG Allins flickväns älskare. Jag fattar inte vad det är för fel på mig men jag lyckas liksom aldrig fatta hur illa folk bor förrän jag är där. Jag lider nog av någon sorts allvarlig förträngningsmekanism. Älskar det namnet ”sunk-vasken”!

 3. fiendishrabbit skriver:

  Jag gissar på psykologisk försvarsmekanisk. Det är helt enkelt så traumatiskt att du inte klarar av att leva med den verkligheten och därför förtränger att den faktiskt existerar. =PEller något sådant…. Nu ska jag bara hitta ett skägg, en soffa och en pipa så är Fiendish-freud redo att sätta igång =P

 4. Johan skriver:

  Kanske är så att man tror inte ens på sig själv om man upplevt saker som Nintendotjejen har gjort? Så man måste åka tillbaka flera gånger för att övertyga sig om att det verkligen var sant?Tänk om man skulle göra en film om allt, jag skulle betala 10 000 kr för att se den..LÄTT! Av alla juvenila komedier som görs i USA så skulle en film baserat på detta bli värst…och det sjuka är att det skulle vara sanning 😛

 5. fiendishrabbit skriver:

  Problemet är ju att det skulle troligtvis vara en riktig nisch film.Regel nummer ett med en bra film (om du inte råkar vara Scorcese eller nått), ”du måste kunna associera med huvudpersonen”.Jag menar, hur många kan verkligen sätta sig in i Spikes motivation för att göra det här? Hur många har varit frestade att ge sig ut på en roadtrip med personer bara känner från ett internet forum men som de kan förvänta sig vara de mest udda personer någonsin för att ta sig till en konvention arrangerade av dessa personer?Dessutom kommer mycket av humorn från krocken mellan amerikanskt och svenskt . T.ex. Om Spike hade varit amerikan hade hon antingen inte skrivit bloggen eller bara skrivit den utan ens ett försök att skydda de hon skrev den om. Någonstans djupt ner finns det något jävligt svenskt i det hela, som en variant av sällskapsresan för en ny generation.

 6. nintendotjejen skriver:

  Johan: Grejen är att alla amerikanska komedier ÄR sanning! Ta t.ex. Harry and Kumar Go to White Castle. Fullkomligt realistisk. The Hangover… pjaa, ganska realistisk i alla fall. Men om jag gör en film med 10.000 i budget så går det ju runt på en tittare! Jaaa!Fiendishrabbit:Det är jävligt mycket tv-spel också vilket för många är en avtändande nisch. När det gäller bloggen tror jag det skrämmer bort ganska många av bloggarna som läser här på Aftonbladet. Och du har rätt i att den här bloggen skulle vara astråkig att läsa för en amerikan. De skulle ba’: ”Jaha, vem vill läsa om ett helt vanligt vardagsliv? Dessa saker händer mig varje dag.”

 7. fiendishrabbit skriver:

  Haha. Inte precis. I alla fall inte i ”normala” USA (dvs den delen av samhället som inte befolkas av…udda typer)..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s