Master i dubbel bemärkelse

Publicerat: 13 februari, 2009 i Uncategorized

Mitt förra inlägg med titeln ”Snacka om svårfångad” fick förvånansvärt många besökare. Detta berodde gissningsvis på att en hel drös (tjejer?) trodde att de skulle få läsa om någon spännande dejt som vägrade släppa till eller liknande. Gud vad de måste ha blivit besvikna när de möttes av värsta nördinlägget om ljudteknik. Ber om ursäkt, liknande missförstånd ska ej upprepas. Hmm. Oh wait…

I alla fall, nu är äntligen remastringen av vår Castlevania-cover klar. Låten som även kallas ”Grannarnas favoritlåt” efter att jag tjatat ut varenda en av de 42 kanalerna på hög volym med olika effekter i några veckor. Vi hann med ännu en liten tur med ett misslyckat försök innan vi slutligen var nöjda. Det var en professionell ljudtekniker, som promotat sig via MySpace, som åtog sig att mastra låten gratis. Gillade vi vad vi hörde så kunde vi anlita honom för pengar i fortsättningen. Säger bara det, tur att man kan en del om ljudteknik så att man kunde indentifiera det han gjort som ett ganska förskräckligt jobb. Lyssna på snutten här.

Det var bara att bita i det sura äpplet och anlita ett äkta proffs för pengar. Jag fick nys om brittiska Audiomaster genom Mixologi. Världens trevligaste och bästa företag! De gjorde en utmärkt mastring. Jag är grymt imponerad med tanke på vilken mardrömsmix detta var. Lyssna här och jämför med snutten ovan. Jag kan verkligen rekommendera dem, billiga var de också (36 pund för en låt).

Jag har precis skickat låten till Chipper’s Paradise, så nu återstår det bara att se vad electronicabögarna där borta tycker om en hårdrockslåt med S/M-tema (därav titeln på inlägget :P).

Annonser
kommentarer
 1. fiendishrabbit skriver:

  …it’s alive!Och mixen är helt klart bättre (dels för att de fattar att fills är just fills).Är kanske inte så ”tv-spelig” som era bästa låtar.Jag undrar dock vad sensmoralen av den här historien är, känns som det borde finnas någon.

  • nintendotjejen skriver:

   Audiomasters mix är bättre än Myspace-killens eller hela skiten är bättre än originalet från 2006?Nya synthar och nya trummor har lagts till på denna förresten. Älskar vår nya trummis (som tog över efter ”Eric”). Det finns två sensmoraler: 1. Om du har en låt med mer än 10 kanaler – anlita inte någon stackare att mixa den åt dig, utan köp Mixologi och gör det själv.2. Bra mastring måste man betala för.

 2. fiendishrabbit skriver:

  Audiomaster>Myspacekillen

 3. Shyguy skriver:

  Äntligen^^Det ska bli jätteskoj att höra remastringen av låten. Jag gillar originalet skarpt men den kommer klart tjäna på att få ett klarare ljud! ”Älskar vår nya trummis”? Så det är ett helt nytt trumspår också? Kul att ha två olika versioner att jämföra!Nåväl, folket borta på ”CP” har ju skrivit väldigt positivt om er tidigare, och eftersom det här är starkaste låten från 2006 demon räknar jag kallt med att ni blir godtagna!

  • nintendotjejen skriver:

   Tjeena! 🙂 Ja, folk har klagat massor på ljudet och en stor del av problemet var de förra trummorna som vi fick färdigmixade och det var alldeles för mycket kompressor på dem (som du hör på originalet låter cymbalerna knappt som cymbaler osv.). Så förutom att det är en remixning/remastring så är även trummorna omlagda av vår nya trummis plus nya synthar.Chippers har klagat mycket på oss på senare år. De har blivit mer och mer pretto och intresserade av bara electronica och är även vida kritiserade för detta. Jag trodde att det skulle löna sig att bada jacuzzi med ena judgen där men de har fortfarande en ganska sträng attityd. LOL!

 4. tomSmoke skriver:

  Nu låter det verkligen toppkvalitet. Ljudet når fram. Man hör stämmor i sången och att sångaren, som du sagt tidigare, är riktigt duktig och så uttryck i gitarren. Det lönar sig att betala.

  • nintendotjejen skriver:

   Mm, visst. Synd att inte Audiomaster funnits så länge, annars hade jag använt dem flitigt! Sen måste jag faktiskt säga att mastraren ska inte ha all cred. Att vi lagt nya trummor är den allra största orsaken till att ljudet blev klarare. Sen var faktiskt inte min mixning fy skam heller! Är riktigt nöjd. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s