Snacka om svårfångad

Publicerat: 2 januari, 2009 i Uncategorized

Nu kommer fortsättningen på historien om när Arn skulle mixa om en av våra låtar.

Var slutade mitt förra inlägg i ämnet? Jo, Arn hade precis gjort ett utkast som sög blåvalspung. Han lovade mig därefter ett nytt utkast och trots viss skepsis gick jag med på det. Som projektledare i ett tv-spelsband har jag hört många ursäkter och jag trodde faktiskt att jag hört allt. Tills Arn började spruta ur sig de mest originella undanflykter. ”Strömmen gick precis när jag skulle till och jobba.” ”32 personer ska sova över hos mig i helgen.” ”Jag var tvungen att laga mat åt min fästmö.” Jag ville bli arg på honom men kunde inte. Han är så otroligt trevlig så det är löjligt. Damn. Till slut kom utkast nummer två i alla fall. Sög precis lika mycket förutom att han denna gång hade lagt in synthar som dessutom var i fel tonart. Eftersom jag saknar ord för att beskriva hur det lät, ger jag er denna länk.

Dock var det vissa kanaler såsom sång och sologitarrer som faktiskt lät riktigt bra så då fick jag en snilleblixt (nu igen, skryt skryt!). ”Jag vet, jag använder Arns sång och sologitarrer och så tar jag 18-åriga killens kompgitarrer och bas och voilà, en perfekt mix!” Glad i hågen bad jag Arn skicka mig de separerade filerna. Jag väntade och väntade och väntade. Fler ursäkter.

En dag hade min pojkvän haft strul med att ett mail inte nått fram till hans Yahoo så jag beslöt mig för att, för säkerhets skull, upplysa Arn om att han nog skulle skicka till min Gmail istället. Då säger han: ”Va, har du inte fått länken jag skickade till dig?” Oh man. Inte DET gamla tricket. Den har jag faktiskt hört förut. Nu har det gått tre veckor sedan jag bad honom skicka länken (som förmodligen inte fanns) på nytt och jag har gett upp. Som så många gånger förut var det bara att kavla upp ärmarna och inse att själv är bäste dräng. I flera dagar har jag nu suttit i en 17 grader varm lägenhet och mixat med Studios Mixologiguide som enda hjälp. Jag har bitvis känt mig som Kalle Anka på julafton när han springer in i en stenvägg och börjar spela på läppen. Ugh.

Nu är bara frågan: Ger jag honom credit för ett jobb han inte har gjort? Han har trots allt lagt ner en massa tid, jag lovade att han skulle få sitt namn nämnt och det ser också bra ut på papperet eftersom han har tonvis med trovärdighet i communityn. Åsikter mottages tacksamt.

Annonser
kommentarer
 1. tomSmoke skriver:

  Ja fyfan vad det gjorde ont i både öronen och själen av att lyssna på denna hemska orgel.

  • nintendotjejen skriver:

   Haha, aaa. ”You killed my song, you bastard!” Jag påpekade faktiskt detta för honom och han svarade: ”Vadå, jag kan inte komma ihåg att den var i fel tonart? Men jag är lite konstig å andra sidan.” Shit, vad vissa människor kommer undan med mycket.Snart kommer dock låten, som vi i bandet brukar kalla för Transan, i en ommixad version.

 2. tomSmoke skriver:

  Kanske lite OT men iaf, ni metalnördar ni måste kolla in Jeff Loomis från NAMM-mässan förra året. Man får andnöd. Han måste komma från rymden.http://www.youtube.co…Testar gitarrkurs på http://www.vguitarlessons.com och det går segt. Lillfingret är svårt att träna upp och jag kan inte komma ihåg ackord. 😀 Nintendotjejen skulle kanske hålla gitarrkurser i youtube skulle kanske vara bättre än denna engelskman som iof är ok.

  • nintendotjejen skriver:

   Ja verkligen. Är stort Nevermore-fan sen många år tillbaka. Hela jävla bandet är fantastiska. Loomis är duktig på staccato och har ett ganska hårt anslag (som jag gillar). En del lirar faktiskt inte så jättemycket med lillfingret. Jag var en ”duktig flicka” i början men kör lite mindre lillfinger dessa dagar. Beror såklart på hur mycket man kan sträcka sig också, själv har jag så långa händer att jag nästan skäms. 🙂

 3. Shyguy skriver:

  Tack för musikklippet, jag surfade just in från olremix och märkte knappt någon skillnad i kvalitet =P Riktig mardrömsmixning. Om han inte skickar ”länken” med filerna känns det rätt hycklande om du ger honom credit för en remix du själv gjort. Jag skulle själv inte vilja ha mitt namn på något jag inte är inblandad i. Han försökte 2 gånger men misslyckades.Även om det kunde vara trevligt med ett ”känt” namn som dragplåster är det bättre att du får äran för hantverket i slutändan.

  • nintendotjejen skriver:

   Tack för synpunkter! Han har inte skickat spåren än (!!), men mixningen är hur som helst klar. Den är gjord till största delen av mig men 18-åriga killen gjorde filter, kompressor och EQ på kompgitarrer och bas. Det lutar åt att jag kommer att ge 18-åriga killen samt mastringsföretaget all credit. Kan leva med att inte få mitt namn nämnt i det sammanhanget.Utelämnar nog ”Arn” helt, precis som du säger. Vem vet, han kanske verkligen *tror* att han skickat filerna och blir ledsen, haha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s