En ganska galen följetong

Publicerat: 24 juni, 2008 i Uncategorized

Hoppas ni gillar Eric Blayne för nu ska det handla om honom. I morgon börjar den lilla följetongen om hur det gick till när jag skulle värva tv-spelsmusikvärldens i särklass mest extrema och kontroversiella figur till trumpositionen i Play Check. Jag hade tidigare försökt få honom att gå med på att bli vår livetrummis (läs mer om det här) men nu gällde det en permanent plats i bandet. Vår gamla trummis ville jag egentligen gärna ha kvar men han visste inte riktigt hur han skulle få till bra samples på sina ddrums, hans ljudkort saknade midiinterface och jag kände inte riktigt att jag hade råd att betala en studio den här gången.

Ni tycker att jag är helt från vettet eller hur? Det, mina vänner, har ni alldeles rätt i. Jag var fullt medveten om att Eric är galen, ofta hög, en gång mailade ett skivbolag för att försöka hindra dem från att signa en artist i communityn och har läckt outsläppt material från ett annat band han var med i av ren envisa. För att inte tala om att han för två år sedan skrev ett hatiskt manifest på ungefär sex A4-sidor om Play Check (läs mer om det här). Det som lockade är att han är otroligt tajt (när han inte är påtänd) och duktig på att micka upp. Tänk att få en inspelning med riktiga trummor som låter som om de vore inspelade i en studio – fast gratis! Plus att vi, om vi nu skulle vilja lira i Staterna någon gång, inte skulle behöva anlita en separat livetrummis.

Sen är han faktiskt, tro det eller ej, riktigt trevlig när han är på rätt humör. Förstår ni lite bättre då varför jag valde att arbeta med honom?

Historien om Eric Blayne kommer att ta upp allt den här bloggen står för: Frustrerade tv-spelsmusiker och stolliga känslomänniskor som är aggressiva och excentriska i den utsträckning som bara amerikaner kan vara. Jag tror att jag med denna blogg mer än en gång bevisat att det finns fler dårar där borta än här i Sverige och jag befarar att jag kommer att bevisa det än en gång. Med råge.

Häng med!

Annonser
kommentarer
 1. Johan skriver:

  Jao, finns en del galningar i USA. Fast ja, de har en rätt stor befolkning :-PVore coolt med riktiga trummor. Angående Eric, ja vad är det man säger ”Keep your friends close, but your enemies closer” ;-)Kul att du är tillbaka på bloggen igen, har varit dött här ett tag

  • nintendotjejen skriver:

   Hmm… hur kan det då komma sig att nästan alla jag känner där borta är mer eller mindre konstiga? 😉 Dock ska jag erkänna att min förrförra (svenska) trummis också var väldigt excentrisk med sina hårlöss och dubbla medborgarskap som nästan fick honom utvisad ur Sverige m.m. m.m.Vi har ju haft riktiga trummor ett bra tag nu (sen 2004) men… tjaaa, ska inte avslöja för mycket helt enkelt! Jag kommer inte att börja blogga om mitt ”vanliga” liv utan jag kommer köra på det här temat med USA, tv-spelsrock, nördologi, galenskap…

 2. Johan skriver:

  Du kanske umgås i konstiga kretsa? haha Nä seriöst, många är rätt underliga av ”normala” mått mätta..vad nu normal egentligen innebär.Ja kör på dina teman du. Jag är underhållen av det. Sitter på jobbet och ruttnar, tur man har DSen med sig..kanske ska försöka bräcka rekordet i tetris?

  • nintendotjejen skriver:

   Haha, jo det blir ju så när man umgås med musiker. Det är ett speciellt släkte. Många envisa underdogs liksom. På jobbet så här dags? Herre du milde! Ja, Tetris låter bra.

 3. Johan skriver:

  Fast det är fan bra roligare med galan människor än tillrättalagda ”normala” folk.Jopp, jobbar natt och nu har jag bara 1:30 kvar av passet (klockan är 5:24, pip) så snart får jag gå hem och sova. Brain Training kl 4 på natten är inte att rekommendera, fan vad seg man är i huvudet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s