Vårstädning med snuten

Publicerat: 14 mars, 2008 i Uncategorized

Vädret i Charlottesville var ljuvligt denna januaridag. Som Sverige i början av maj ungefär. Solen sken, fåglarna kvittrade och luften var ljum och behaglig. Alla vårkänslor framkallade en stark lust till vårstädning. Det första som behövde göras för att rensa energierna var att få bort en vit Chevrolet Cavalier som stått parkerad på gården utanför PowerConHouse alltför länge. Ingen visste längre vem den tillhörde. Den var olåst och i baksätet hade folk börjat dumpa cigarrettfimpar bara för att jävlas.

– Hur ska vi göra för att vara helt säkra på att få den bortbogserad? funderade Aidan. Jag vet! Jag sätter mig bakom ratten och frikopplar den så kan du skjuta på den tills den står så att den blockerar vår parkering. Det brukar man se väldigt allvarligt på.

Bilen saknade registreringsskyltar, skyltar som jag senare fick syn på inne i vardagsrummet. Polisen kom inom en timme och befriade oss från åbäket. Aidan snackade en stund med en av snutarna som var en kvinna. Han berättade om PowerCon och alla grejer som hörde festivalen till på sitt vanliga, hurtiga sätt.

– Hmm, var försiktig med vad du visar upp att du har därinne. Får någon se att du fraktar in den där stora arkadspelsautomaten (pekade mot den öppna bakluckan på flyttbilen) så finns det stor risk för inbrott. De stjäl precis allt nuförtiden i det här området, varnade polisen.

Aidan ryckte på axlarna.

– Äääh, det ska nog inte vara någon fara. Jag och mina rumskamrater är alltid väldigt noga med att låsa dörrarna här.

– Förutom igår, flikade jag in och suckade. Igår upptäckte jag att dörren till bakgården var olåst. Förmodligen har den stått öppen under hela PowerCon.

Wooops.

Annonser
kommentarer
 1. Fiendishrabbit skriver:

  Jösses. Reality beats fiction, för det här skulle kunna vara plockat direkt från vilken sitcom som helst.

  • nintendotjejen skriver:

   Ja, precis! Hehe! Det sjukaste är ju att det lär ju ha varit en bil som tillhörde någon i den andra delen av duplexet. Sen att han typ nästan ”raggade” på snuten. Och när hon frågade hur de kunnat komma ut från parkeringen med den där bilen stående där i flera månader så lyckades han prata bort det med att ”ja, den har flyttat sig lite för varje dag”.

 2. Fiendishrabbit skriver:

  *facepalm*Sämsta…förklaringen…någonsin.

 3. Axemia skriver:

  Kul att du tittade in Jag brukade ofta läsa hos dig förut men tappade bort din blogg Kul att du fortfarande är ute och reser !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s