Räddad av ett rockband

Publicerat: 28 februari, 2008 i Uncategorized

PowerCon – Dag 3, del 2

Jag stötte ihop med greken igen. Han började jiddra något om att mänskligheten om tio år skulle gå in i en ny era där tv-spel blev en ny religion och där Internetcommunities skulle rädda oss från krig. Helt obegripligt.

Flera gånger såg jag också en blind kille gå omkring. Vad han gjorde på en tv-spelsconvention vet jag inte, men på något sätt var det coolt.

På kvällen drog de första konserterna igång. Jag har aldrig tidigare i mitt liv sett tv-spelsmusik spelas live så det var en upplevelse. Nu träffade jag också på min gamla nätpolare, kanadensiskan Blackfox, för första gången. Hon talade med en tydlig, fransk accent och överanvände frasen ”at some point”. Jag insåg att hon passade perfekt in på PowerCon. Imponerad och hög av glädje hoppade hon upp och ner hela tiden, slog ihop händerna och skrek ”woooooyay!” Hon var i sjunde himlen och jag var avundsjuk.

Men så kom det sig att jag stod utanför konsertrummet i väntan på nästa set och fick se en kille med sydamerikanskt utseende jag tyckte mig känna igen. Var det inte trummisen i Superscope? Vi har skrivit max två, tre mail till varandra under årens lopp men vi har alltid varit stora beundrare av den andres band. Jag chansade och gick fram till honom.

– Superscope? I’m Spike from Play Check!

Av någon anledning fick jag för mig att han såg på mig som sin barndomshjälte, ungefär som stora virtuoser inom rocken även i vuxen ålder kan tycka att Kiss är magiska.

– Aaaaah, cool! So are you guys performing here this year?

– No, I’m a ”player”! Teeheeee.

Jag pekade nervöst på mitt badge och himlade med ögonen. Han skrattade artigt och gick sedan sin väg. Men så vände han tillbaka och kom springande mot mig igen. Han frågade om jag ville dra till TGI Friday’s med honom och resten av bandet och käka middag. Hur skulle jag kunna tacka nej? Jag var vrålhungrig och ensam. I ilfart kutade jag upp till rummet för att hämta min mössa.

(Vilken cliffhanger va? Fortsättning följer i morgon. Psst, det blir bättre!)

Annonser
kommentarer
 1. Fiendishrabbit skriver:

  Äntligen så käkar ni på ett schysst ställe.När jag gjorde min roadtrip så stoppade vi på TGI Friday’s i Amarillo (och på en hel del andra ställen, men Amarillo är den jag minns bäst. pga klyftpotatisen).Schysst lokal (låg inne på Amarillo Ambassador Hotel), Jack Daniels’ Ribs&Shrimp+Klyftpotatis. Mumsy.

 2. nintendotjejen skriver:

  Ja mmmm, deras friterade bönsnacks var helt sjukt goda! Minns du vad du tyckte om Amarillo i övrigt då? Själv har jag bara hemska minnen därifrån. 🙂

 3. Birgitta skriver:

  Svar: Du är nog för ung för att förstå rubriken! Det var en sång som bland annat Clabbe sjöng i Shlagerfestivalen som hette så *L*Kramiz

 4. Fiendishrabbit skriver:

  Tja. Seriöst så såg jag inte så mycket av Amarillo.Moko, en av texas-borna med oss fick frågan ”So how’s Amarillo?” och fick svaret ”We can’t stop here, this is bat country” eller något i den stilen så vi stoppade bara för mat på närmaste ställe längs Interstate 40 (vilket råkade vara TGI friday) åt och sen åkte vi vidare.Verkade typiskt amerikansk suburbia med kanske en extra extra dos av Cowboy nostalgi.

 5. Fiendishrabbit skriver:

  *glödlampa tänds och något klickar till i den här kaninens dumburk*Åååh!!! Så SuperScope är dem grabbarna.Är de lika sköna grabbar som de verkar vara (deras Sonic youtube är nog den roligaste musikvideon någonsin)?*ser fram imot morgondagens inlägg med spänd förväntan*

 6. nintendotjejen skriver:

  Du missade inget. T.o.m. Walmart luktar kossa i Amarillo. *Undrar vad bat country är f’nåt*Japp, det måste vara dem du syftar på. Såg precis YouTube-videon, hahaha! Helt ärligt, de räddade nog hela conventionen för mig. Jätteschyssta killar.

 7. Fiendishrabbit skriver:

  ”We can’t stop here. This is bat country” är typ signaturfrasen från ”Fear and Loathing i Las Vegas” (Se Fear and Loathing! Urbra film med Johnny Depp).Känner man Moko så är meningen självklar. Amarillo var inget ställe för en bunt goths och syntare. Andra minnesvärda citat från Moko är:”Texas is the place where the Goths-are-all-satanists-fanclub outnumbers us 10.000 to 1″

 8. nintendotjejen skriver:

  Jag som trodde fladdermöss och goth hörde ihop! ;)Hehehe, du ser, du skulle också ha haft en blogg om din roadtrip! Eller åka på en ny.Ja, vi skulle ju typ blivit skjutna i Amarillo haha… När man bor på landet i Texas är det tydligen aldrig någon som knackar på dörrn som inte har något ont uppsåt, sa snubben där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s