Sista chocken

Publicerat: 4 maj, 2007 i Uncategorized

Vår roadtrip var över och det kändes nästan lite vemodigt tyckte jag. Men Golem var glad i hågen. Nu skulle han äntligen få komma hem och det bästa av allt – han skulle slippa köra bil. På vägen stannade vi till vid hans föräldrahem för att hämta ett Nintendo. I hans enormt stökiga rum (jag hade börjat vänja mig vid det här laget) stod den kära spelmaskinen dock inte att finna. Han plockade upp en gammal keps och satte den på huvudet.

– Tänk, jag har åkt över 7000 miles för att hämta den här mössan! 7000 miles och det här är resultatet.

Resten av färden fick vi stå ut med hans mobilprat. Han kunde knappt tro det själv men han hade en flickvän nu, någonting han aldrig trott att han skulle få. Eller fast egentligen var hon ju inte riktigt hans flickvän, för när han hade sagt att han skulle åka ut på resa och skämtat om att hon kunde gå och sätta på Jonathan så hade hon gjort det. Men hela den här förhållandegrejen var ändå inget för honom. Vi tvingades lyssna på intima detaljer kring deras sexliv i säkert trekvart. Jag lutade mig fram mot Aidan och viskade:

– TMI!

(För er som inte vet betyder det Too Much Information på Internetspråk.)

Så var vi tillbaka i Charlottesville och tvspelsnördkollektivet. Nu skulle det bli skönt att äntligen få ta igen sig efter tre intensiva veckor på vägarna. Jag klev in i Aidans rum och såg det genom nya ögon. Fortfarande ingenstans att ställa resväskan och datorernas sus omslöt mig återigen med en nästan klaustrofobisk kraft. Men var och varannan person hade det ju så och därför tyckte jag inte det var konstigt längre. Aidan däremot såg tydligen stor skillnad och påstod att rummet inte var sig ett dugg likt.

– Vem fan har varit här inne? Vad i helvete har de gjort??? Jag kan ju inte hitta nånting längre! De har vänt upp och ner på hela rummet! Alla min Bawls är uppdruckna!

Han la sig i sängen och sträckte sig mot kylskåpet som stod under datorbordet.

– All min alkohol är borta!

En lampa var trasig, vissa DVD:er var försvunna, det hade tillkommit konstiga klistermärken på en monitor och godis- och chipspåsar låg tömda på golvet. I stegen på våningssängen hängde ett par handklovar.

– Jaha, det här var ju trevligt. Någon har tydligen haft passionerat sex i min säng – med mina sports cuffs!

Jonathan kom in och berättade vilka det var som varit inne i rummet och ställt till det. Flera namn räknades upp; ingen av dessa bodde i kollektivet. Han pekade på en hög med saker.

– Det där hände när Cassie (en tjej som vägde ungefär ett ton) rullade ner för sängen.

Aidan gick ner för trappan och ställde sig i allrummet där alla boende befann sig och meddelade:

– The open door policy of my room is now closed! Plus, anything eatable in there will be poisonous from now on!

Vilket hot… Men skadan var ju redan skedd. Någon som hört talas om lås?

Det värsta av allt var att mina glasögon, som jag glömt kvar i rummet före roadtripen, var borta. Mina Donna Karan som var de enda glajer som suttit snyggt på mig. Vi letade som galningar efter dem. Jonathan låg i sängen med hela armen under skrivbordet och röjde bland tomflaskor, nudelpaket, gamla datormöss och kvitton. Han slog i huvudet och axlarna gång på gång och svor. Jag rotade bakom tv:n, mellan datorer och kartonger. Det var lika ansträngande som ett gympapass. Två stora sopsäckar fylldes med skräp.

Men inga glasögon.

(Obs! Denna blogg fortsätter att chocka några dagar till. Stay tuned.)

Aidans rum. Ser ni den där datorskärmen under översängen till höger? Och den där personen som ligger i undersängen? Det var standardställningen för att kunna arbeta vid den datorn. Till vänster ser ni Wiimoten i människostorlek som Aidan var utklädd till på en animeconvention.

Aidans stökiga rum

 

Rummet från en annan vy. Jag är faktiskt impad av mig själv att jag lyckades ställa mig så att jag kunde ta ett kort.
Aidans stökiga rum

De här backarna (som tycks vara fyllda med enbart Nintendo-stuff) täcker ett helt fönster. Mörkt var det här!

Aidans stökiga rum

Annonser
kommentarer
 1. Dolly_Lee skriver:

  Helt otrolig resa du måste haft.. jag hade inte klarat av det där =)

 2. Fiendishrabbit skriver:

  Håller med Dolly_Lee.Jag hade banne mig inte klarat av det.Hade troligtvis brytit ihop efter natt 2 (kanske 3) och skrikit ”MOTEEEEEEELL!”.För jag skulle inte klarat av all skiten.Framför allt inte att sova bland den.Hade det varit sommar så skulle jag nog fixat en sovsäck och sovit utomhus (vilket vi gjorde ett par nätter på min egen roadtrip).

  • nintendotjejen skriver:

   Tricket är nog att i förväg bestämma sig för att försöka skratta åt dåliga saker. Jag brukar tillämpa samma teknik när jag diskar hemma. :)Jag var beredd på det värsta och det blev ännu värre. Men jag hade grymt kul och fick helt underbara vänner!Det enda tillfälle jag bara ville trolla bort mig själv var när jag såg den där katten. Då började jag nästan hyperventilera faktiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s