Strömlös i Santa Rosa

Publicerat: 12 april, 2007 i Uncategorized

Jag vaknade av att den stora arkadspelsautomaten i vardagsrummet stängdes av. Samtidigt släcktes alla lampor. Man behövde inte vara Einstein för att fatta att elen hade gått. Som om det inte var tillräckligt kallt ändå… Det visade sig att Tonys brorsa hade glömt att betala elräkningen. Eftersom han inte hade några pengar för tillfället ringde Tony ett snabbt telefonsamtal till en vän och frågade om han ville köpa en av brorsans tavlor. När köpet var avklarat ringde han elbolaget.

– Hej! Jag är bror till han som inte betalat räkningen. Här är mitt kreditkortsnummer… Fixar ni det då? Alright, hella-cool!

Elen skulle komma tillbaka någon gång mellan eftermiddagen och natten. Jaha, det var ju upplysande. Vi satte oss i bilen för att åka och käka på In-N-Out Burger (många pubertala skämt om det förstås). Tonys bil var… speciell. Det var fullt med glassplitter i baksätet, en djup sjö av läsk på golvet och fötterna fick knappt rum på grund av alla flaskor och burkar som trängdes där. Ett stort bilbatteri hindrade fler än två passagerare från att få plats, och på en sidoruta hade någon skrivit en bokstavs- och nummerkombination med tuschpenna. Tony förklarade att det var sedan bilen blivit bortbogserad. En stor spricka över bakrutan hade kommit till då han hade landat med arslet rätt på sin egen bil, förmodligen som en del av ett breakdance-move.

– Vill ni höra min senaste Sonic-cover? frågade han. Självklart ville vi det. Den killen har fett med respekt i tvspelscover-världen. Musiken strömmade ut från en högtalare i taget. Ibland kom den från framsätet, sen hoppade den till högtalaren bakom mig till vänster i baksätet. När Tony växlade förflyttade sig ljudet till högtalaren bredvid Aidan till höger. Men det var en ruggigt bra låt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s