Kycklingister i Amarillo

Publicerat: 8 april, 2007 i Uncategorized

Dagen grydde över Amarillo, Texas. I ett telefonsamtal hörde jag Golem beskriva läget för en kompis mamma:

– You see, Amarillo is just like my hometown Culpeper but with twice the cowshit smell, bigger belt buckles and people are three times the assholes. I HATE Texas! I take a shit on Texas!

Det var dags att testa om maten stank lika mycket. Vi hade blivit rekommenderade (ja, verkligen rekommenderade) ”chicken-breaded steak” av Akiras brorsa. Det var en köttklump med centimetertjockt kycklingflott runt omkring och vit, äcklig sås till. Vi intog den vid ett bord på matplatsen i ”the mall” och tittade på alla sunkiga, feta människor som passerade. Var maten dessutom tvungen att se så himla äcklig ut? Man äter ju faktiskt med ögonen också. Varken Golem eller Aidan reagerade på detta, utan de tyckte maten var helt ok. Jag skrattade lite för mig själv och hoppades att de inte skulle se. Sen råkade jag spilla sås på Aidans byxor och började genast torka.

– Oh, you’re wiping the white sauce off me! sa han lurigt och detta irriterade Golem nåt fruktansvärt.

– Om du säger ett till sånt där skämt, så ska jag slå dig rätt i nyllet, det svär jag! För du säger sånt där hela tiden. Jag talar om detta eftersom du är min vän. Om du inte vore min vän skulle jag inte varna dig först, utan bara slå till dig direkt.

Denna dag såg jag tumbleweed för första gången. Det är små gulliga buskar som rullar runt på vägen. Jag har hört ordet massor med gånger utan att veta vad det var.

När vi satt oss i bilen för att påbörja vår långa resa till Phoenix, Arizona fick jag plötsligt klåda på ena armen. En stund senare hade jag nässelutslag över hela kroppen. Killarna bara skrattade åt mig:

– Hahaha, you’re allergic to Texas! We don’t blame you!

Pontiacen gled genom landskapet som alltmer började likna en öken. Golem var glad som ett litet barn och kvittrade:

– Så fort jag ser en kaktus ska jag hoppa ut och krama den! Vid närmare eftertanke tror jag att jag måste jucka lite mot den också. Sen ska jag klättra upp för ett berg och leta efter svamp. Jag ska bli så jävla hög, wooooooh!


 

 

Annonser
kommentarer
  1. Karin skriver:

    Spännande. Hoppas du fortfarande är vid god hälsa och att de där utslagen bara var Texas-allergi. HAde tänkt lägga in Texas i min planerade resrutt, men du kanske vill avråda? Eller är det kanske bara grabbarna som hatar Texas. Finns det verkligen ingen vettig mat? Låter ju riktigt illa. Tack för att du tipsade mig om läsning om att bila i USA, i min fråga på Vagabonds resesnack-sajt. Ha en fortsatt lyckad och spännande resa. Och håll bloggen uppdaterad!

  2. nintendotjejen skriver:

    Jag har ingen aning om vad utslagen kom ifrån men jag tror att det kan ha haft med den torra luften att göra eller nåt. Jag var som sagt bara i Amarillo och fick ett riktigt dåligt intryck, men jag vet inget om själva staten Texas som ju är jättestor. Däremot gjorde sig alla man träffade lustiga över Texas och klagade på att det var sunkigt där. Vad gäller maten åt jag inget vettigt någonstans, men det berodde på att ingen ville betala särskilt mycket heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s